WordPress Hızlandırma, WordPress Hızlandırma,

WordPress Hızlandırma

Bu yazımızda sizlere En iyi WordPress Hızlandırma Yöntemlerini ve WordPress Hızlandırma ipuçlarını anlatacağız. Burada yardımcı WordPress optimizasyon eklentileri kullanarak daha kolay ve WordPress En iyi Hızlandırma yöntemini uygulayacağız. Bu sayede hem internet sitemiz çok iyi derecede hızlanacak hem de hiç bir şekilde web sitemiz üzerinde yapısı ile ilgili oynama yapmadan gelişme sağlayacağız.

WordPress Site hızlandırma işlemleri Search Engine Optimization yani SEO çalışmalarının en önemli adımlarıdır. Hızlandırma yaparak web sitemizin Google ve diğer arama motorlarının seveceği bir optimasyon yapmak bizim yararımızadır.

WordPress Hızlandırma, web sitenizin performansını optimize etmek yapılan işlemlerdir. Bir sayfanın tarayıcıda yüklenmesi için gereken süreyi azaltmak için ve bant genişliği maliyetlerinizi azaltır. WordPress Hızlandırma optimasyon eklentileri, isteklerinizi AWS ağı üzerinden yönlendirmek ve önbelleğe alınır içeriği önbelleğe almak için bir uç yönlendirici olarak Önbellek eklentisi kullanılabilir. Bu eklentiler ayrıca siteniz için CDN bölgelerini yapılandırmanıza yardımcı olur. CDN‘ler, eklentileri önbelleğe almanın yerini tutmasa da sitenizin performansını ve güvenliğini yüksek derecede artırır.

WordPress site hız optimizasyonu, WordPress Hızlandırma
WordPress site hız optimizasyonu

WordPress hızlandırmanın bir diğer özelliği, widget’ları ve mobil temaları güçlü önbelleğe alma yeteneğidir. Bu eklentiler ayrıca önbellek temizlemeyi otomatik olarak kendileri yapar. Araç ayrıca veritabanındaki çöpe atılan içerik, geçici olaylar ve revizyon sonrası gibi gereksiz verileri temizlemenize yardımcı olur. Hatta görüntüleri optimize eder. Ancak, görüntü optimizasyon işlemleri ücretli olabilir.

WordPress Hızlandırma (2022)

WordPress sitenizi yavaşlatabilecek başka bir sorunda, eski bir PHP sürümüdür. Bunu önlemek için hosting şirketinizin PHP’nin en son sürümünü kullandığından emin olmalısınız. Bunun nasıl yapılacağını bilmiyorsanız , barındırma sağlayıcınız tarafından kullanılan PHP sürümünü görmek için Display PHP Version eklentisini kullanabilirsiniz. Ayrıca, büyük bir resim mi yoksa optimize edilmemiş bir JS veya CSS kaynağı mı kullanıp kullanmadığınızı da kontrol etmeniz gerekir. Ek olarak, harici komut dosyaları da sayfalarınızın yüklenme hızı üzerinde büyük bir etkiye neden olur.

WP Accelerator eklentisi, web sitenizin genel yanıt süresini ve HTTP isteklerini azaltmak için gelişmiş mekanizmalar kullanan güçlü bir WordPress hız optimizasyon eklentisidir. Diğer önbellek eklentilerinin aksine, WP Accelerator mevcut önbellek eklentilerinize müdahale etmeyecektir. Web sitenizin performansını optimize etmek için her iki eklentiyle birlikte çalışır. Daha yüksek bir Pagespeed puanı almanıza yardımcı olur. Bu, sitenizi ziyaret eden ziyaretçi sayısını arttırır.

Bir diğer önemli özelliği de satır içi görüntü yeteneğidir. Bu, sitenizin performansını artıracak, ancak HTML kaynak kodunun boyutunu artıracaktır. Ancak bu özellik, çok sayıda görsele sahip siteler için önerilmez. Sonuç olarak, sitenizin hangi özelliklere ihtiyacı olduğuna karar vermelisiniz. Neye ihtiyacınız olduğunu öğrendikten sonra, hedefinize ulaşmanıza yardımcı olacak eklentileri yükleyebilirsiniz. Bu şekilde web siteniz çok daha hızlı yüklenecektir.

En iyi WordPress Hızlandırma İpuçları

WordPress hız optimizasyonu için başka bir seçenek, ücretsiz bir WordPress önbellek eklentisi olan Litespeed Cache’nin kullanılmasıdır. Apache gibi, önbelleği yönetir ve sunucu tarafı yükünü azaltarak performansı optimize eder. Ayrıca standart SATA sabit sürücülerden dört kat daha hızlı olan SSD sürücülerinden de yararlanır.

Web barındırmada en önemli faktörlerden biri önbellektir. Hızlı sayfalar oluşturarak zaman ve kaynak tasarrufu sağlar. Bu eklenti ile sitenizi daha hızlı ve daha kolay gezinmenizi sağlayabilirsiniz. Bir sonraki adım, iyi performansa sahip bir web barındırma hizmeti seçmektir. Bu birkaç nedenden dolayı önemlidir.

Önbelleğe alma, sitenizi önemli ölçüde hızlandırır, WordPress performans optimizasyonunun çok önemli bir bileşenidir. Statik içeriği önbelleğe alarak ve bant genişliği kullanımını azaltarak web sitenizin yükleme süresini azaltabilir ve kullanıcı deneyimini iyileştirir. LiteSpeed ​​önbelleğe alma, eklentiler aracılığıyla veya manuel olarak kurulabilir. WordPress sunucunuzun güncel PHP sürümleri varsa, sitenizin performansını optimize etmek için bu eklentiyi kullanabilirsiniz.

Cloudflare, WordPress hız optimizasyonu için başka bir harika seçenektir. Cloudflare, gelişmiş önbelleğe alma işlevselliğinin yanı sıra DDoS koruması sağlar. Bir Azure Uygulaması ile WordPress’e entegre edilebilir. Yazılım, ücretli planların yanı sıra ücretsiz olarak mevcuttur. Aylık bir ücret ödemeden önce hizmeti test etmek için 30 günlük ücretsiz deneme sürümünü bile deneyebilirsiniz. Hatta bütçenize ve ihtiyaçlarınıza uygun bir plan bile seçebilirsiniz.

Arama motorları sıralamaları belirlemek için sayfa yükleme hızını kullandığından, sayfa yükleme süresi önemli bir sıralama faktörüdür. 1 saniyelik bir gecikme bile dönüşümleri %7’ye kadar azaltabilir. Yavaş web siteleri ayrıca müşteri memnuniyetini ve hemen çıkma oranlarını düşürür. Bu nedenle, web sitenizin hızını artırmak çok önemlidir. Ancak, hangi faktörlerin web sitenizi yavaşlattığını belirlemek zor olabilir. Neyse ki, çevrimiçi olarak web sitenizin hızını belirlemenize yardımcı olabilecek birçok araç var. Bunların içerisinde GTmetrix, PageSpeed Insights araçlarını kullanabilirsiniz.

WordPress Site Hızı Nasıl Ölçülür ?

Aşağıda bulunan araçlar ile internet sitenizin hız ölçümünü yapabilirsiniz.

WordPress Nedir?

WordPress platformu, kolaylıkla bir web sitesi veya blog oluşturmanın harika bir yoludur. Platform, Microsoft Word’e benzeyen ve içeriğinize biçimlendirme ve stil eklemenize olanak tanıyan bir görsel düzenleyiciyle birlikte gelir. İşiniz bittiğinde, içeriğinizi yayınlayabilirsiniz. Web sayfaları oluşturmak için kullanılan dil olan HTML’yi yazmak için metin düzenleyiciyi de kullanabilirsiniz. Ardından, içeriğinizin web sitenizde veya blogunuzda yayınlamadan önce nasıl görüneceğini görmek için bir ön izleme düğmesine tıklayabilirsiniz.

WordPress ayrıca çok esnektir ve eklentiler yüklenerek genişletilebilir. WordPress için kullanabilir 51.000’den fazla eklenti vardır ve her biri ek bir özellik ekleyebilir. Örneğin, WordPress sitenizi spam’dan koruyacak, bir forum oluşturacak veya ziyaretçi istatistikleri ekleyecek bir eklenti yükleyebilirsiniz. Bu eklentilerin kurulumu kolaydır ve herhangi bir kod bilgisi gerektirmez.

WordPress ayrıca açık kaynak kodludur; bu, iyi bir programlama bilgisine sahip herkesin web sitenizin veya blogunuzun özelliklerini ve işlevlerini genişletmek için bir eklenti geliştirebileceği anlamına gelir. Mevcut çok sayıda eklenti ile sitenizi hemen hemen her amaç için özelleştirebilirsiniz. Mükemmel web sitesini oluşturmanıza yardımcı olacak widget’lar, arama motoru optimizasyon araçları, içerik yönetim sistemleri ve diğer özellikler de vardır.

WordPress’de Her şeyin Ücretsiz Yöntemleri Var!

WordPress ile ilgili bir başka harika şey de ücretsiz olmasıdır. Açık kaynaklı bir proje olarak WordPress, onu geliştirmek için çalışan yüzlerce geliştiriciye sahiptir. Bu, herkes için sürekli iyileştirmeler, hesap verebilirlik ve ücretsiz kullanım sağlar. WordPress’in bir başka harika özelliği de, herhangi bir kodlama dili bilmenize gerek olmamasıdır; bu, yeni başlayanlar ve web tasarımı konusunda fazla deneyimi olmayanlar için harikadır. Dilediğiniz dili seçebilir ve web siteniz için kullanabilirsiniz.

WordPress ayrıca çevrimiçi olarak sonsuz bir kaynak kaynağı sağlar. Bir web sitesi oluşturmanıza yardımcı olacak adım adım makaleler, nasıl yapılır kılavuzları ve çevrimiçi video eğitimleri bulabilirsiniz. WordPress hakkında daha fazla bilgi edinmek için forumlara da göz atabilirsiniz. WordPress topluluğu, platformun gelecekteki gelişimine aktif olarak katkıda bulunur ve bu da onu daha da kullanışlı ve kullanımı kolay hale getirir.

WordPress platformunu indirmek ve kullanmak ücretsizdir. Üçüncü taraf bir sunucu kullandığınız sürece, onu ücretsiz olarak bile kullanabilirsiniz. WordPress platformu, onu kullanan herkes için değerli bir araçtır. Dünya çapında herkes tarafından kullanılabilir ve dünyanın her yerinden gönüllüler tarafından sürdürülür. İnternetteki tüm web sitelerinin %43’ünün WordPress kullandığı tahmin edilmektedir.

WordPress topluluğu büyümeye devam ettikçe şirket, sistemi daha hızlı ve daha güvenli hale getirmek için daha fazla güncelleme yaptı. Bu yeni güncellemelerin ve değişikliklerin çoğu, platformu yeni başlayanlar için daha iyi hale getirmeye ve kullanılabilirliği ve özelleştirmeyi geliştirmeye odaklanmıştır. Yazılım tabletlerle de uyumludur. Ayrıca yerleşik görüntü düzenleme işlevine sahiptir.

WordPress’in bazı dezavantajları olsa da, içerik odaklı web siteleri için harika bir platformdur. Birçok sanatçı, fotoğrafçı ve müzisyen bunu profesyonel görünümlü bir web sitesi oluşturmak için kullanır. WordPress, çalışmalarını mümkün olan en iyi şekilde sergilemelerini sağlar. Örneğin, Beyonce’nin ana sayfası tam ekran görüntülerin bir galerisidir. Resimlerden birine tıklamak, ek bilgileri ve sosyal paylaşım simgelerini ortaya çıkarır.

WordPress Geliştirme Eğitimi İçin Başlangıç ​​Kılavuzu

WordPress’i indirip etkinleştirdikten sonra, yönetici paneli ve kontrol paneli ile karşılaşacaksınız. Bu ilk başta biraz kafa karıştırıcı olabilir, ancak WordPress‘in arayüzü oldukça sezgiseldir ve farklı bölümlerini ve alt seçeneklerini açıkça etiketler. Bu WordPress Eğitiminde, görünüm, gezinme ve tema tasarımı dahil olmak üzere web sitenizin çeşitli yönlerini nasıl özelleştireceğinizi öğreneceksiniz.

Kendi eklentilerinizi oluşturmaya başlamadan önce, hangilerine ihtiyacınız olduğunu bulmanız gerekir. Bazı eklentiler yapılandırma gerektirmezken, diğerleri sizin girişinize ihtiyaç duyacaktır. Ne tür bir eklentiye ihtiyacınız olduğunu belirlemenin en iyi yolu eklenti sayfasını kontrol etmektir. Sayfa, ihtiyacınız olan tüm bilgileri ve video eğitimlerini içermelidir.

WordPress açık kaynaktır, bu nedenle başlamak için kaynak bulmak kolaydır. Ancak, temel bilgileri edinmek için arama sonuçlarına güvenmek yerine yapılandırılmış bir kursa katılmak önemlidir. Bu kurslar sizi karlı bir WordPress eklenti işi geliştirmek için gereken bilgi ve becerilerle donatacaktır. Bir eklentiyi nasıl kodlayacağınızı öğrenmenin yanı sıra müşteri desteği, tasarım ve UX hakkında da bilgi edinmeniz gerekir. Neyse ki, WordPress endüstrisinin temellerini öğretmeye adanmış uzman bir YouTube kanalı var. İster acemi ister deneyimli bir geliştirici olun, Freemius’un YouTube kanalı, WordPress ile ilgili her konuda zengin bilgi ve rehberliğe sahiptir.

WordPress Özelleştirici, logonuzu ekleme, renkleri kişiselleştirme ve özel CSS ekleme dahil olmak üzere web sitenizi özelleştirmenize olanak tanır. Ayrıca temaları değiştirmeden önce sitenizi önizlemenize olanak tanır. Customizer‘ı kullanarak yeni eklentiler bulup yükleyebilir ve hatta metin blokları ekleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir